Νέες κυκλοφορίες

Ο Λευκός Προφήτης, Β' Τόμος

 (Ο Χρυσαφένιος Ανθρωπος, Βιβλίο 3)

Η ιστορία του Φιτζ και του Γελωτοποιού, που ξεκίνησε στο "Μαθητευόμενο Εκτελεστή", ολοκληρώνεται θεαματικά σε μια εντυπωσιακή ιστορία γεμάτη δράση και συγκίνηση.

Ο Λευκός Προφήτης, Α' Τόμος

 (Ο Χρυσαφένιος Ανθρωπος, Βιβλίο 3)

Ο Φιτζ, ο αλλοτινός βασιλικός εκτελεστής, είναι τώρα δάσκαλος στη μικρή ομάδα του πρίγκιπα Ντιούτιφουλ και το μέλλον του φαντάζει τόσο σκοτεινό όσο και οι θάλασσες που χωρίζουν τα Έξι Δουκάτα.

Η Επιστροφή του Εκτελεστή

 (Ο Χρυσαφένιος Ανθρωπος, Βιβλίο 2)

Ο Φιτζ και ο Γελωτοποιός κατάφεραν να σώσουν τον πρίγκιπα Ντιούτιφουλ από τα νύχια των Λευκόγκριζων. Κι αυτή τη φορά όμως το τίμημα για την προστασία της γενιάς των Φαρσίερ ήταν οδυνηρό...

 

Βασίλειο των Πρεσβύτερων

Η πρώτη τριλογία της Robin Hobb, Το Έπος των Φαρσίερ, διαδραματίζεται στα Έξι Δουκάτα και αφηγείται την ιστορία του Φιτζ Σίβαλρι Φαρσίερ. Όταν ο πρίγκιπας Σίβαλρι ανακαλύπτει ότι έχει νόθο γιο, οι φιλοδοξίες του να ανέβει στο θρόνο ανατρέπονται. Παραιτείται από τη διαδοχή, παραχωρεί τη θέση του στο μικρότερο αδελφό του Βέριτι και παραδίνει το παιδί στο σταβλάρχη Μπέριτς. Ο τρίτος στη σειρά διαδοχής πρίγκιπας Ρίγκαλ έχει τις δικές του φιλοδοξίες και θέλει να ξεφορτωθεί το νόθο. Ο βασιλιάς Σρουντ όμως πιστεύει ότι αξίζει να αναλάβει το αγόρι και να το εκπαιδεύσει ως εκτελεστή. Ένας νόθος άλλωστε μπορεί να επωμιστεί επικίνδυνες αποστολές που ο γνήσιος πρίγκιπας πρέπει να αποφύγει και μπορεί να αναλάβει καθήκοντα που θα αμαύρωναν την εικόνα ενός διαδόχου.

Έτσι, ο Φιτζ Σίβαλρι εκπαιδεύεται στην απόκρυφη τέχνη του βασιλικού εκτελεστή. Διαθέτει τη Γνώση, ένα είδος μαγείας των ζώων που περιφρονείται στα Έξι Δουκάτα. Η κρυφή του αυτή αδυναμία γίνεται ανεκτή γιατί η συνεργασία με ένα ζώο μπορεί να αποβεί χρήσιμη για τον εκτελεστή. Όταν ανακαλύπτουν ότι ίσως κατέχει τη μαγική δύναμη των Φαρσίερ, την Ικανότητα, ο νεαρός εκτελεστής μετατρέπεται σε ισχυρό όπλο του βασιλιά και ταυτόχρονα σε ενοχλητικό εμπόδιο στις βλέψεις του πρίγκιπα Ρίγκαλ για το θρόνο. Όταν η διαμάχη για το θρόνο εντείνεται και οι κάτοικοι των Έξω Νήσων με τους πειρατές των Κόκκινων Καραβιών φέρνουν τον πόλεμο στα Έξι Δουκάτα, ο Φιτζ Σίβαλρι ανακαλύπτει ότι ίσως η μοίρα ολόκληρου του βασιλείου να εξαρτάται από τις ενέργειες ενός νόθου και του Γελωτοποιού του βασιλιά. Με μόνα όπλα την αφοσίωση και την απρόβλεπτη μαγεία του, ο Φιτζ προσπαθεί να ακολουθήσει την πορεία του βασιλιά Βέριτι, που έχει ταξιδέψει πέρα από το Βασίλειο των Βουνών, στο βασίλειο των θρυλικών Πρεσβύτερων, σε μια ύστατη προσπάθεια να ανανεώσει μια παλιά συμμαχία.

Η τριλογία Οι Έμποροι των Θαλασσών διαδραματίζεται στην Τζαμαΐλια, την Μπίνγκταουν και τις Νήσους των Πειρατών, τις μακρινές ακτές νότια από τα Έξι Δουκάτα. Ο πόλεμος στο βορρά έχει διακόψει το εμπόριο, που αποτελεί πηγή ζωής για την Μπίνγκταουν, και οι Έμποροι των Θαλασσών βρίσκονται σε δεινή θέση παρά τις μαγικές ικανότητες των καραβιών τους. Κάποτε το να έχει μια οικογένεια Εμπόρων στην κατοχή της ένα ζωντανό καράβι, φτιαγμένο από το θρυλικό γητειόξυλο, αποτελούσε εγγύηση για την ευημερία της. Μόνο ζωντανό καράβι μπορεί να τα βγάλει πέρα με τους κινδύνους που κρύβει ο Ποταμός των Ρέιν Γουάιλντς, που πρέπει να τον διασχίσει κανείς για να συναντήσει τους μυστηριώδεις Εμπόρους των Ρέιν Γουάιλντς και τη μαγική τους πραμάτεια, που λεηλατούν από τα ερείπια των πόλεων των Πρεσβύτερων. Η Αλθεα Βέστριτ περίμενε ότι η οικογένειά της θα ακολουθούσε την παράδοση και θα της κληροδοτούσε το ζωντανό καράβι τους όταν αυτό ζωντάνεψε μετά το θάνατο του πατέρα της. Το Βιβάσια όμως παραδίνεται στην αδελφή της Κέφρια και το γαμπρό της Κάιλ από τα Κάλσεντ. Το περήφανο ζωντανό καράβι καταντά να χρησιμοποιείται σαν δουλεμπορικό για να αποφέρει περισσότερα κέρδη. Η Άλθεα, που έχει απομακρυνθεί από την οικογένειά της, αποφασίζει να τα βγάλει πέρα μόνη και να καταφέρει με κάποιο τρόπο να πάρει στα χέρια της το ζωντανό καράβι της οικογένειας. Ο παλιός συνταξιδευτής της Μπράσεν Τρελ, η μυστηριώδης Αμπερ, μοναδική τεχνίτρια ξυλογλυπτικής, και το ζωντανό καράβι Πάραγκον, διαβόητο για την παρανοϊκή συμπεριφορά του, είναι οι μόνοι που τη βοηθούν να εκπληρώσει το σκοπό της. Πειρατές, εξεγερμένοι σκλάβοι, θαλάσσια ερπετά που προσπαθούν να γυρίσουν στον τόπο τους και μια δράκαινα που προβάλλει από το κουκούλι της είναι μερικά μόνο από τα εμπόδια που έχει να αντιμετωπίσει μέχρι να ανακαλύψει ότι τα ζωντανά καράβια ίσως να μην είναι αυτό που δείχνουν, ότι ίσως να έχουν κι εκείνα δικά τους όνειρα.

Η τριλογία Ο Χρυσαφένιος Ανθρωπος ασχολείται με την ιστορία του Φιτζ και του Γελωτοποιού δεκαπέντε χρόνια μετά τους πολέμους των Κόκκινων Καραβιών. Η βασίλισσα Κέτρικεν είναι αποφασισμένη να εξασφαλίσει το θρόνο για το γιο της και κανονίζει το γάμο του πρίγκιπα Ντιούτιφουλ και της Ελιάνια, κόρης ενός από τους παλιούς τους εχθρούς στις Έξω Νήσους. Και τα ίδια τα Έξι Δουκάτα όμως περνούν εποχές ταραχών. Οι άνθρωποι που κατέχουν τη Γνώση έχουν κουραστεί πια να βρίσκονται υπό διωγμό και σκέφτονται να διώξουν από το θρόνο τούς Φαρσίερ αποκαλύπτοντας ότι ο νεαρός πρίγκιπας Ντιούτιφουλ κρύβει ένα σκοτεινό μυστικό. Η ναρτσέσκα Ελιάνια θέτει σκληρούς όρους για να κερδίσει ο πρίγκιπας το χέρι της: ο Ντιούτιφουλ πρέπει να της φέρει το κεφάλι του Αισφιρ, του θρυλικού δράκου της Νήσου Ασλέβτζαλ.

Στο μεταξύ, στο νότο οι Έμποροι της Μπίνγκταουν εξακολουθούν να βρίσκονται σε πόλεμο με τους Καλσεντιανούς και θέλουν να στρατολογήσουν τα Έξι Δουκάτα στην προσπάθειά τους να αφανίσουν τα Κάλσεντ. Η ιδιότροπη σύμμαχος της Μπίνγκταουν, η δράκαινα Τιντάλια, έχει τους δικούς της λόγους για να στηρίζει τους σκοπούς τους, λόγους που μπορεί να οδηγήσουν όχι απλά στην αποκατάσταση της γενιάς των δράκων αλλά και στην επιστροφή της μαγείας των Πρεσβύτερων στις Καταραμένες Ακτές.Διαθέσιμα προϊόντα

Sort By | Τιμή | Αλφαβητικά | Νεότερα | Ανά Σειρά

 

Η Επιστροφή του Εκτελεστή, Βιβλία

(Ο Χρυσαφένιος Ανθρωπος, Βιβλίο 2)

Ο Φιτζ και ο Γελωτοποιός κατάφεραν να σώσουν τον πρίγκιπα Ντιούτιφουλ από τα νύχια των Λευκόγκριζων και να τον ξαναφέρουν στον Πύργο των Ελαφιών. Κι αυτή τη φορά όμως το τίμημα για την προστασία της γενιάς των Φαρσίερ ήταν οδυνηρό: ο Νυχτερίτης είναι νεκρός. Η απώλεια είναι αβάσταχτη και ο Φιτζ, ανήμπορος να την αντέξει, βρίσκει καταφύγιο στο ρόλο του ως βαλές του "Λόρδου Γκόλντεν"· η άφιξη όμως ενός απρόσμενου επισκέπτη θέτει σε κίνδυνο ακόμα και τη δυνατή φιλία του με το Γελωτοποιό.

 

Καράβι της Μαγείας  Α' Τόμος, Βιβλία

(Οι Έμποροι των Θαλασσών, Βιβλίο 1)

Η Μπίνγκταουν είναι το κέντρο του εμπορίου εξωτικών αγαθών και πόλη μιας ευγενούς τάξης Εμπόρων, οι οποίοι φημίζονται για τα ζωντανά καράβια τους, σπάνια σκαριά σμιλεμένα από ξύλο που ωριμάζει με μαγικό τρόπο, φτάνοντας μέχρι το σημείο να αποκτήσουν ψυχή.
Η κοινωνική και οικονομική επιβίωση των Βέστριτ, μίας από τις παλαιότερες οικογένειες της Μπίνγκταουν, είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με το ζωντανό καράβι Βιβάσια. Για την Aλθεα Βέστριτ, το καράβι αποτελεί τη δικαιωματική κληρονομιά της, που της στέρησαν άδικα, μια κληρονομιά που είναι αποφασισμένη να διεκδικήσει με κάθε τρόπο.

 

Καράβι της Μαγείας Β' Τόμος, Βιβλία

(Οι Έμποροι των Θαλασσών, Βιβλίο 1)

Έμποροι και πειρατές, ζωντανά καράβια και δουλεμπορικά έρχονται σε σύγκρουση στη νέα επική σειρά της διάσημης συγγραφέως Robin Hobb. Με το συγκεκριμένο τίτλο κλείνει το πρώτο βιβλίο της σειράς, η οποία θα ολοκληρωθεί με την κυκλοφορία των δίτομων έργων "Μανιασμένο Καράβι" και "Καράβι του Πεπρωμένου".

"Ενα πραγματικά εκπληκτικό έπος... οι περιγραφές είναι ολοζώντανες και η Hobb δίνει ζωή στα πάντα με αγάπη και βαθιά γνώση για τη θάλασσα."
- Booklist

 

Καράβι του Πεπρωμένου  Α' Τόμος, Βιβλία

(Οι Έμποροι των Θαλασσών, Βιβλίο 3)

Η δράκαινα Τιντάλια έχει απεγκλωβιστεί από τη θαμμένη πόλη των Πρεσβύτερων και πετά πλέον ελεύθερη πάνω από έναν κόσμο που έχει αλλάξει ριζικά. Την ίδια στιγμή στον Ποταμό του Ρέιν Γουάιλντς η νεαρή Μάλτα παλεύει απεγνωσμένα να σωθεί μέσα σε μια βάρκα που την κατατρώγει γοργά το όξινο νερό του ποταμού.
Στο μεταξύ, η Αλθεα και ο Μπράσεν ταξιδεύουν σε άγνωστα, αφιλόξενα νερά με το ζωντανό καράβι Πάραγκον, σε ένα απελπισμένο σχέδιο σωτηρίας της Βιβάσια από τα χέρια του αιμοδιψή πειρατή Κένιτ.

 

Καράβι του Πεπρωμένου Β' Τόμος, Βιβλία

(Οι Έμποροι των Θαλασσών, Βιβλίο 3)

Οταν η τρομακτική αλήθεια για την πραγματική φύση των ζωντανών καραβιών έρχεται στο φως, οι δράκοι και τα ερπετά απειλούν να αναδειχτούν στους κυρίαρχους που θα ορίσουν το πεπρωμένο ενός ολόκληρου κόσμου.

Η συναρπαστική κατάληξη σε μια εξαίρετη σειρά επικής φαντασίας.

 

Μανιασμένο Καράβι  Α' Τόμος, Βιβλία

(Οι Έμποροι των Θαλασσών, Βιβλίο 2)

Η Αλθεα Βέστριτ ανήκει πλέον στο πλήρωμα του ζωντανού καραβιού Οφηλία, αλλά μοναδικός σκοπός της ζωής της εξακολουθεί να είναι η Βιβάσια, το ζωντανό καράβι της οικογένειάς της. Ομως τώρα η Βιβάσια βρίσκεται στα χέρια του αιμοσταγή αρχιπειρατή Κένιτ, που κρατά ομήρους τον ανιψιό της Αλθεα και τον πατέρα του. Στο μεταξύ, στην Μπίνγκταουν η δεινή οικονομική κατάσταση της οικογένειας των Βέστριτ οδηγεί τη νεαρή Μάλτα ακόμη βαθύτερα στα μαγικά μυστικά των Εμπόρων των Ρέιν Γουάιλντς. Και λίγο έξω από την Μπίνγκταουν, η Αμπερ ονειρεύεται τρόπους για να ρίξει ξανά στη θάλασσα τον Πάραγκον, το μανιασμένο καράβι...

 

Μανιασμένο Καράβι Β' Τόμος, Βιβλία

(Οι Έμποροι των Θαλασσών, Βιβλίο 2)

Στο δεύτερο βιβλίο της νέας επικής σειράς της διάσημης συγγραφέως Robin Hobb συνεχίζεται η δραματική ιστορία των ζωντανών καραβιών και όλων εκείνων που εποφθαλμιούν να τα κατακτήσουν, σε μια συγκλονιστική αφήγηση που ξεχειλίζει περιπέτεια, έρωτα και, πάνω απ΄ όλα, μαγεία.

«Ενα πραγματικά εκπληκτικό έπος... οι περιγραφές είναι ολοζώντανες και η Hobb δίνει ζωή στα πάντα με αγάπη και βαθιά γνώση για τη θάλασσα.» - BOOKLIST

 

Ο Λευκός Προφήτης Α' Τόμος, Βιβλία

(Ο Χρυσαφένιος Ανθρωπος, Βιβλίο 3)

Αν έχεις τη δύναμη να ακολουθήσεις διαφορετική πορεία, έχεις και τη δύναμη να διακινδυνέψεις να σφάλεις ξανά.

Ο Φιτζ, ο αλλοτινός βασιλικός εκτελεστής, είναι τώρα δάσκαλος της Ικανότητας στη μικρή ομάδα του πρίγκιπα Ντιούτιφουλ και το μέλλον του φαντάζει τόσο σκοτεινό όσο και οι θάλασσες που χωρίζουν τα Έξι Δουκάτα από τη μακρινή Έξω Νήσο του Ασλέβτζαλ. Αποστολή του είναι να βοηθήσει τον πρίγκιπα να πετύχει τον άθλο που του επέβαλε η ναρτσέσκα Ελιάνια: να της φέρει το κεφάλι του δράκου Άισφιρ, που οι θρύλοι τον θέλουν να βρίσκεται θαμμένος βαθιά κάτω από τους πάγους.

 

Ο Λευκός Προφήτης Β' Τόμος, Βιβλία

(Ο Χρυσαφένιος Ανθρωπος, Βιβλίο 3)

Η αποστολή από τα Έξι Δουκάτα φτάνει επιτέλους στις Έξω Νήσους και αρχίζει την αναζήτηση του θρυλικού μαύρου δράκου. Αλλά γρήγορα τα ερωτήματα πληθαίνουν. Ποιος είναι ο μυστηριώδης Μαύρος Αντρας που κάνει την εμφάνισή του; Γιατί θέλει τόσο πολύ η ναρτσέσκα να δει το δράκο θανατωμένο; Και θα καταφέρει ο Φιτζ να γλιτώσει το Λευκό Προφήτη από τη μοίρα που τον περιμένει στο παγωμένο νησί του Ασλέβτζαλ;

 

Το Μυστικό των Φαρσίερ, Βιβλία

(Ο Χρυσαφένιος Ανθρωπος, Βιβλίο 1)

Βρισκόμαστε εδώ, εσύ κι εγώ, Φιτζ, για να αλλάξουμε τον κόσμο. Ξανά.

Δεκαπέντε χρόνια έχουν περάσει από τον Πόλεμο των Κόκκινων Καραβιών με τους αιμοσταγείς κατοίκους των Εξω Νήσων. Ολο αυτό τον καιρό ο Φιτζ περιπλανιόταν με μόνη συντροφιά το λύκο σύντροφό του, το Νυχτερίτη, για να εγκατασταθεί τελικά σε ένα μικρό αγροτόσπιτο, μακριά από τον Πύργο των Ελαφιών και τους Φαρσίερ.
Τελευταία όμως ο κόσμος έχει αρχίσει και πάλι να καταρρέει. Οσοι κατέχουν τη Γνώση διώκονται εξαιτίας του μαγικού δεσμού τους με τα ζώα. Και ο νεαρός πρίγκιπας Ντιούτιφουλ έχει εξαφανιστεί λίγο πριν τον κρίσιμο διπλωματικά γάμο του με την πριγκίπισσα των Εξω Νήσων....